Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Vårförkylning & Ockupationsfestival

Jag har gått och dragit på mig vårens förkylning. Inge kul men det ska väl avklaras det också.

Igår strax innan stängning på jobbet kom Tobbe, Emir och hans tjej Malin in till mig. De hade varit på Examenshögtid på Universitetet och både Tobbe & Emir hade fått fina diplom. Vi åkte hem till mig och mata Tuffs innan vi begas oss mot Entré i Malmö för att äta lite. Därefter blev det hemgång och jag somna som en sten på kvällen.

Efter frukost i morse var vi och kolla in Emir & Malins nya lägenhet som de har köpt. Den var under full renovering men det blir nog fint när det är klart. Sedan gick jag och Tobbe hem och åt en jättegod lunch som min älskling lagade medans jag slumrade i soffan. Sedan bestämde jag mig för att åka hem.... det visade sig att den hemresan inte skulle bli så rolig.

Jag tog bussen ner till Malmö Central så långt gick det bra. Jag gick på tåget som stod inne på perrongen och efter ett par minuter rullade vi ut.... ca 20 meter innan tåget stannade igen. Och där stod vi säkert 10-15 minuter. Vi hade bromsproblem och lokföraren höll på att se om han kunde fixa det. Efter 10-15 minuter fick vi besked att de var tvungna att köra jätte långsamt upp till Ängelsholm och att vi kunde ta Göteborgståget istället om vi ville. Sagt och gjort jag gick till Göteborgståget istället. Väl på tåget så kom vi iväg och jag började få väldigt ont i magen.. inget kul alls. Men jag skulle bara byta till bussen på Lund central så jag var snart hemma... trodde jag!

Väl av tåget på Lund central gick jag till busskuren där det stod sjuuuuukt mycket folk. Jag börja ana oråd när det var 2 stycken 3:an som jag skulle åka med som stod som att de var på väg. Jag gick bort mot korsningen där bussarna kommer ifrån och fick se 2 stora polisbussar som blockerade hela vägen och alla bussar! Det var bara inse fakta att detta skulle ta TID! Så jag gick hem istället med enorm magknip ska tilläggas men hem kom jag.

Anledningen till alla poliserna heter OCKUPATIONSFESTIVAL. Ni vet alla dom fjantarna som ockuperar hus.... ja nu har dom festival också eller ja en demontration kanske man ska säga. Det var ju därför alla poliserna var ute och blocka vägar etc.

Så summa sumarum jag kommer aldrig att bli en demonstrant av något slag efter jag enbart blir förbannad av att det stoppar upp allting annat runtomkring så jag inte kommer dit jag ska. Kanske en egoistisk tanke men så är det varje gång det är demontrationer i Lund. Bussarna kommer aldrig fram och jag kommer aldrig dit jag ska i tid. *MORR*


Skriv en kommentar

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus