Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Semester

Jag har semester denna veckan :) Det är mycket trevligt och man får tid till all möjlig sorts hemmafix. Vi har pysslat med diverse saker i veckan plus varit med Tuffs till veterinären igen-. Dock var proverna dom tog bra och nu verkan han vara sitt gamla jag igen. Nu väntar vi bara på lite ersättning från försäkringsbolaget, jag tackar gudarna för att jag skaffade kattförsäkring....

I morse var vi nere och besökte fiskehoddorna i Malmö. Där säljer dom färsk fisk varje morgon nästan. Vi handlade färsk fiskad & filead tork för 98kr/kg! God var den också eftersom den slank ner som lunch i form av panerad torsk med potatis & hollandaisesås! MUMS!

I morgon ska vi ut till Blentarp och besöka Tobbes Farbror med fru. Det ska bli mycket trevligt faktiskt. Sedan åker vi norrut på fredag för att gå på räk & kräk fest i Halmstad med gamla gatan från L:a Tjärby gänget! Och på lördag är det mellbystrandskalaset, så det är fullrulle nu framöver.

Nej nu ska jag nog återgå till nån onödig semesteraktivitet som att kolla på sim VM, spela Wii eller kanske snurra en stund på fejjan.

Chipp!

Sjukling

Jag vi e friska men inte Tuffs inte. Han har varit hos veterinären med Tobbe igår. Det tog 3 timmar & slutade en en fetedyr räkning. Men nytt foder och medicin så hoppas vi att det blir bättre. 

Gårdagens trevliga nyhet var att jag budat hem en ny mobil på Tradera. En likadan som lillasyster faktiskt, Sony Ericsson W980.


För 1910 kr blev den min & jag älskar den! 

Annars så var besöket av mor & far förra helgen mycket trevlig vi njöt av god mat & dryck på Rådhuskällaren och dom hade ju med sig köksbord & stolar till oss också. Tack snälla Lena & Kenneth det pryde nu vårt kök jättebra!

Mamma hade klätt om stolarna och fixat dukar i matchande tyg. Piffigt värre! 

Jag har testat mobilbloggning det funka bra så nu kan jag uppdatera bloggen när jag träffar på nått roligt jag måste dela med mig av! Det tycker jag är roligt!

Bilden nedan är av min kaffekopp på jobbet om någon undrar, den är väldigt rolig och beskriver mig i mitt yrke perfekt!
Ska citera texten en dag när jag kommer ihåg det. 

Nej nu ska jag gå över budgeten och se om den går ihop, det e ju snart löning. PRISA GUD!

Det e mycket nu....

Vi bor fortfarande bland påsar, kartonger etc men det börjar ta form och likna ett beboeligt hem i alla fall. Imorgon kommer mammi & pappi ner till metropolen Malmö för att titta på vårt nya hem och leverera köksmöbler förhoppningsvis. Vi ska äta gott på Rådhuskällaren på kvällen :)

Jobbet rullar på det är bitvis lugnt och bitvis en heldel att göra så det är inte helt hopplöst. Det går uppåt igen, det är skönt. Har knåpat massor av jorden runts & långresor idag av olika slag, det e roligt. Jag gillar att knåpa!

Det ser ut att bli kräftskiva hemma hos Nilssons på brogatan den sista juli med dom "gamla" L:a Tjärby barnen :) det ska bli roligt! Detta ser jag fram emot, massor! 

Har även bokat biljetter till Backstreet Boys 6 dec i Köpenhamn. Vi blir 4 tjejer som åker över, det ser jag ännu mer fram emot, vilken fjortiskväll vi kommer få, UNDEBART!

Bara för det tänkte jag bjuda på ett klipp från deras konsert i London den 14 Maj 2008. Enjoy!


Ännu mer flyttstök

Helgen har bjudit på ännu mer flyttstök. Tobbe och jag har burit lådor och kassar under hela gårdagen och det ska fortsättas idag. För er som missat det så ligger Tobbes lägenhet 100 meter bort så vi kan gå mellan lägenheterna med sakerna. Vi hoppas vi kan få så mycket som möjligt flyttat idag så det inte blir så mycket kvar sen. 

Vi har även kollat på Harry Potter 1, 2 & 3 under helgens gång. Vi ska kolla igenom 4 & 5 också i veckan innan vi går på bio för att de den nya 6:an, Harry Potter & Halvblodsprinsen. 

Vi fick snabbesök av Emir & Petter igår som var på väg till en fest men droppade inom en kortis. Vi blir ju kvartesgrannar med Petter & hans andra 2 bröder snart. Dom har fått en takvåning längre ner på gatan. Emir bort ju också bara ett stenkast bort så vi kommer ha krypavstånd till varandra snart.

I natt har vi haft sovrumsdörren öppen eftersom Tuffs envisas med att krafsa och väcka oss på nätterna. Det gick jättebra, han har varit lugn och stilla hela natten och kraffsade lite på balkongdörren runt 5 snåret i morse. Jag fick släppa ut honom och sen hoppade han upp och la sig till rätta på Tobbes fotända. så snäll har han inte varit på länge. 

Vi hittade en djuraffär här i krokarna igår. Vi gick dit för att införskaffa en ny borste till Tuffs, vi hade sett en på nätet som bara fått lovord och ska vara superbra till både hund & katt! Vi hittade den, och efter att jag blivit 400 kr fattigare så blev jag en stolt ägare till en FURminator! Skratta bäst som skratta sist effektiv var den! Vi ska borsta en gång i veckan till att börja med, annars finns risken att Tuffs får kala fläckar. Så effektiv är borsten! 

Se själva här, kanske någon hund eller kattägare därute som är intresserad?

flyttstök & minisemester med barndop

Vi fejar och pysslar här hemma men när helgen närmade sig så fick vi packa in hela familjen i bilen och köra norrt. Först hämtade vi husse och sen släppte vi av vår busiga Tuffs i Mellby. Han hade egen busweekend på schemat och eftersom Hugo & Amadeus också skulle vara där så passa det ju bra.

Vi fortsatte norrut mot Kumla och metropolen Åbytorp. Vid 22,30 snåret rullade vi in på gården.

Lördagen bjöd på barndop och tillhörande fika. Det var ett sött barn som fick ett fint namn nämligen Anton, Robert, Reinhold. Kvällen spenderades med matteläxa innan Tobbe kom hem efter en whiskyprovning då vi åt middag och prata skit hela kvällen lång.

Söndagen gjorde jag mitt matteprov för att sedan ta vägen om Linköping på vägen hem och hämta Tobbes nya högtalare han fyndat.

Så helgen var lång och intensiv men nu är vi tillbaka in arbetsveckan igen. Vi pysslar på med lägenheten och Tuffs har just intagit sovställningen i sängen på klöspinnen.

Until next time

Dålig Tajming!!!

Fatta jag kunde tajma, typ årets varmaste vecka att flytta på.... fy va svettigt, kletigt, stickigt och kvavt det var men nu är det snart klart. Jag börjar se ljuset i tunneln. Men hur mycket jag än skulle vilja vara hemma i helgen och småplocka så säger kalendern annat. Vi ska på barndop nämligen uppe i Tobbes hemmatrakter så det är bara och packa in sig i bilen och åka uppåt i morgon eftermiddag. Ska bli roligt dock jag har inte varit där på länge.

Vi har fått igång både hemtelefon & internet ikväll nu är det bara digitaltvn kvar. Möblerna börjar komma på plats någerlunda i alla fall.

Tuffs börjar bo in sig och sniffa rundor. Han är lite kinkig på att han inte får vara i sovrummet men det kommer han att lära sig.

 Vi har fått vår nya säng och den är underbart skön! Vi premiärsov den i natt, jag sov som en sten.

Det är dags för att krypa ner nu igen.

Natti!

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus